Друк

Німеччина планує податкові пільги для заохочення житлового будівництва

on .

Уряд Німеччини планує підтримати нові податкові пільги, щоб спонукати приватних девелоперів будувати нові орендні квартири, щоб впоратися з різким дефіцитом доступного житла, посиленого рекордним припливом біженців і мігрантів.

Понад мільйон прохачів притулку прибули до Німеччини з 2015 року, коли канцлер Ангела Меркель відкрила кордони країни тим, хто рятується від воєн на Близькому Сході і в Африці.

План, який, як очікується, буде схвалений кабінетом міністрів, спрямований на те, щоб спонукати інвесторів приділяти пріоритетну увагу будівництву недорогих орендних квартир. Очікується, що бурхливий розвиток будівельного сектору Німеччини стане додатковим поштовхом, серед бенефіціарів будуть такі компанії, як Vonovia і Deutsche Wohnen. Це дозволить інвесторам скоротити свої податкові рахунки, вираховуючи майже третину своїх будівельних витрат протягом чотирьох років.

Копія законопроекту, представлена Reuters, показує, що уряд очікує, що цей захід буде коштувати державі близько 235 мільйонів євро (209 мільйонів фунтів) на рік. Програма буде застосовуватися тільки до заявок або повідомлень про будівництво опублікованих після 31 серпня 2018 року і до 1 січня 2022 року.

Щоб уникнути підтримки будівництва розкішних будинків, податковий стимул буде обмежений квартирами з вартістю будівництва нижче 3 000 євро за квадратний метр. Приватні інвестори можуть пред'являти податкові претензії не більше, ніж на 2 000 євро за квадратний метр.

Німецькі будівельні фірми отримують вигоду від зростання попиту на нерухомість, більш високих державних витрат на будівництво і низьких витрат на позики. Будівельна асоціація ZDB заявила про підвищення прогнозу зростання виручки на 2018 рік.

джерело

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39