Друк

Будівельники України недооцінюють гіпсові вироби та сухі суміші

on .

В Україні потужні кар'єри гіпсів та вапняків, а в Мінську велетенський завод «БЕЛГІПС» та потужна Міжнародна конференція "Підвищення ефективності виробництва та застосування гіпсових матеріалів та виробів".

«БЕЛГІПС» – застарілі технології з центра столиці Білорусі винесли в приміську промислову зону: 18 га територія, 3 га – гостьова стоянка в т.ч. для фур, в критий склад на рамку заходить 14 залізничних вагонів, 2 власних маневрових тепловози, автономне водопостачання та водоочистка для ливневих вод включно... і все це не 75-80 млн. євро.

 

 

Потужна лінія гіпсокартону та лінія на 500,0 тис. кв. м. пазогребневих плит. Але в заводі завод сухих сумішей, та кустовий цех-завод преміксів, хімічних добавок, словом, будівельної хімії...
І скоро ця продукція попре в Україну...


Генеральний спонсор науково-практичної конференції гіпсовиків – звичайно компанія КНАУФ: 220 заводів в 86 країнах, в Україні включно: Київ та Соледар. У КНАУФ історична місія – звільнити від мокрих штукатурних робіт тисячі жіночок...
КНАУФ тільки в технічне переоснащення галузі в Росії вклав 1,6 млрд. євро, а тепер 50/50 з російською «ВОЛМА» завершує унікальне будівництво в Білорусі.
Будують новий гігант, хоча створені потужності по гіпсокартону і сухим сумішам використовуються на 52-53%, будують нові технології та можливості.
Міжнародна конференція – то 42 пленарні доповіді та ще вітання почесних гостей, нашу Спілку сюди теж віднесли та надали можливість вітання та окремої доповіді. 

 

 

42 доповіді видруковані на 295 сторінок в матеріалах конференції. Європейські виробники обладнання, і спонсори, і доповідачі, і їх стенди в холі.

Особливість – серед доповідачів – численні завідуючі наукових кафедр, доктори наук та професори з ВУЗів країн СНД доповідають про власні дослідження.
Організація чітка, не гірша, а ще й масштабніша європейських форумів, багато можливостей для ділового спілкування.
Лозунг конференції: Пропонуйте цінність, а не ціну.
Російська Асоціація гіпсовиків протидіє контрафактній продукції, оновлює нормативи, ГОСТи, і вводить євростандарти, обов'язкову сертифікацію сухих сумішей з тим щоби порівнювати продукти «рівні з рівним».
А далі феноменальна Гала-вечеря з концертною програмою, відвідання за 49 км від Мінська Парку-музею інтерактивної історії Сула, з XVI століття часова вісь Білорусі.

 
Все як в Європі, виняткова організованість і професійна теплота та дружба конкурентів, які розвивають галузь.
Наша Спілка передбачає в січні 2019 року провести круглий стіл «Сухі суміші, фарби – інновації і перспективи».

Президент Всеукраїнської спілки
виробників будматеріалів
Іван Салій

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39