Друк

Будівництво житла в скандинавських країнах у 2017 році

on .

будівництво 20.04.2018Добробут в Скандинавських країнах, демократія і рівність добре відомі і оцінені в світі. Ці ж фактори також пов'язані з житловими умовами в цих країнах. У різних категоріях доходів немає суттєвої різниці в житлових умовах, але для всіх громадян шукають хороші умови життя. Розмір житлового фонду вже зараз досить великий в житловій частині на душу населення.

Північні країни багато в чому підтримують життя своїх громадян. Житлове посібник допомагає з орендними платежами, держава і муніципалітети підтримують будівництво житла з доступними житловими майданчиками і вигідні умови іпотеки для спеціальних груп (наприклад, інвалідів або студентів) і для тих, у кого обмежені ресурси. Будь-хто може як і раніше утримувати частину процентних ставок по житловим кредитом в податкових цілях. Запобігання сегрегації має велике значення для цілей державної політики в області житла і міст.

Північний клімат вимагає, щоб будівлі та обладнання жител були в порядку. На підтримку житла витрачається багато ресурсів. Справедливе і хороше житло є однією з основних причин, за якими податкові ставки Північних країн є одними з найвищих в світі.

Незважаючи на те, що житлові умови хороші, число нових житлових будинків за останні роки значно збільшилася у всіх скандинавських країнах. Де виникає необхідність і стимули для будівництва нового житла, коли обидва показники становлять одиниці житла на душу населення і середня площа (кв.м) на одного жителя, показують верхню ситуацію в порівнянні з іншою частиною Європи.

У європейських країнах у середньому припадає близько 500 осель на 1000 жителів, а в скандинавських країнах - 540 - на 8% більше, ніж в середньому. У скандинавських країнах потреба в будівництві нових будинків нижче, ніж в інших європейських країнах в середньому.

Середня житлова площа в Європі становить близько 40 квадратних метрів на одного жителя. У цьому порівнянні країни Північної Європи також входять в першу десятку Європи. Норвегія, Данія і Швеція входять в першу четвірку. Середня цифра в скандинавських країнах становить 47-48 кв.м, тобто більш ніж на 15% вище, ніж в середньому по Європі.

Збудовано житла на 1000 мешанців/одиниць (житлові приміщення) в 2017 році

Житловий фонд на душу населення, кв.м

Г-н Пекка Паяккала, Forecon Ltd.
EUROCONSTRUCT Фінляндія 

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39