Друк

Лего-цегла в будівництві

on .

будівництво 04.04.2018 1Термін «лего-цегла», як і сам матеріал, з'явилися недавно на сучасному ринку будматеріалів. Лего-цегла має вигляд звичайної цегли, але має замкову частину, за допомогою якої елементи кріпляться між собою максимально близько і укладаються у спеціальні пазли, що нагадує конструкцію дитячої іграшки «лего».

По суті, це та ж іграшка, тільки використовується для справжнього будівництва, а у дизайні нічим не відрізняється. Коли потрібно вибирати будівельний матеріал, люди керуються декількома аспектами.

На першому місці, звичайно, ціна, особливо коли будівництво планується масштабне. Лего-цегла у цьому плані цілком вигідна, а у її виробництві не використовуються надто дорогі складники.

Далі варто взяти до уваги робочу силу, адже якщо взяти який-небудь дорогий і складний в укладанні матеріал, то потрібні кваліфіковані фахівці, професіонали в цій галузі, їх послуги коштують дорожче, ніж у звичайних бригад укладальників. У цій сфері лего-цегла знову виграє, тому що завдяки цим пазлам укладання стає ще простішим і можна наймати звичайних будівельників, які швидко зберуть всі «цеглинки» в лего-будинок. І знову, щодо нескладності робіт, то деякі спритні забудовники зможуть все робити своїми руками.

У складі лего-цегли: цемент, пісок, глина, щебінь або вапняк, з барвниками, а також пластифікатори. Процес виробництва складається із заливання у форму і затвердіння, тому ціна не висока. Варто відзначити, що вага отриманої споруди буде набагато меншою від такої ж цегляної, тому час і відсоток осідання зменшуються.

Відмінною особливістю цього матеріалу також є низьке вологопоглинання, тому не доведеться використовувати величезний шар утеплювача, можна обійтися стандартними блоками. Тепло «лего-цегла» зберігає всередині.

Багато винахідливих будівельників навчилися виробляти цей будматеріал самостійно, безпосередньо на місці забудови, помітно економлячи на витратах при закупівлі, тому що взяти в оренду необхідне обладнання та закупити складові буде набагато дешевше. Замішувати і заливати суміш краще у команді з професіоналами, аби не припуститися помилок, зокрема, це стосується переходу в кутах, коли кріплення цегли буде складніше поєднувати.

Портал Будексперт

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39