Друк

Чорноморськ – молоде місто з великими перспективами. ВІДЕО

on .

Довідка. Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів продовжує реалізовувати унікальний проект "Вітчизняні будівельні матеріали - шанс оновлення міст та регіонів", метою якого є презентація конкурентоспроможного, інноваційного і якісного бренду «Зроблено в Україні». Члени Спілки фахово "дегустують" українські міста: вивчають особливості будівництва, аналізують стан об'єктів соціальної, туристичної і культурно-розважальної інфраструктури. Представники місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, працівники будівельного комплексу відверто розповідають про проблеми будівельної галузі у містах та діляться унікальною інформацією щодо планів на майбутні роки. Головний будівельний портал долучився до ділового туру, щоб показати Вам, як розбудовується Україна. Цього разу це п'ятірка міст: Бердичів, Вінниця, Одеса, Чорноморськ та Ізмаїл.

ЧОРНОМОРСЬК

Чорноморськ став приємним відкриттям для учасників туру. Кілька годин вистачило, щоб переконатись: місто красиве, доглянуте та перспективне.

  

Спілка коротко розповіла про свої будматеріали керуючому справами виконкому Чорноморської міськради Ігорю Лубківському. За його словами, одна з найважливіших проблем в місті – зсувна зона, де потрібні берегоукріплювальні роботи. І в цьому напрямку можлива співпраця з Спілкою.

Ігор Лубківський, керуючий справами виконкому Чорноморської міськради

Лубківський трохи розповів про місто: «Йому всього 44 роки. Воно досить багате та компактне. На території Чорноморська знаходиться понад 30-ти промислових підприємств. Населення – 74 тисячі людей. Середня зарплата в місті – 8,200 гривень. Будинки активно зводяться, але зараз вже не так розбирають квартири, як раніше».

Особлива гордість Чорноморська – приморські сходи, повністю зроблені в граніті. За словами Лубківського, вони дають «фору» Потьомкінським сходам в Одесі.

 

Також в Чорноморську є тенісний клуб, один із найкращих в Одеській області. Сюди приїжджають і кияни на змагання, і чемпіони Європи.

А ще в Чорноморську є єдиний комунальний пляж в Україні, який має екологічний сертифікат «блакитний прапор». Що цікаво, самі одесити не палають бажанням купатись на одеських пляжах, а приїжджають до Чорноморська хлюпатись у чистій воді та засмагати на ретельно прибраному піску.

Лубківський розповів Build Portal про свої враження від спілкування із Спілкою: «Дуже приємно і мені, і керівництву міста приймати молодих, ініціативних та творчих українців. Безумовно, такі зустрічі є корисними для обох сторін. В особистому спілкуванні ми змогли почути про позитивні моменти різних будівельних компаній. Зустріч в подальшому принесе плоди роботи. Мене багато що зацікавило».

Дивіться захопливу онлайн-трансляцію туру. Легко про важливе >>>

Джерело: Головний будівельний портал України Build Portal
Текст підготувала: Наталія Антонюк
Фото та відео: Прес-служба Головного будівельного порталу України Build Portal

Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів

03037, м. Київ, а/с 75, e-mail: info@ avbmv.com.ua, spilkavb@ gmail.com, тел. +38044 245-48-39